Monday, November 10, 2008

BM Mountain Cross 2008

Date : 9th Nov 2008
Start : 08.00
Venue : Sg Lembu, Bukit Mertajam, Pulau Pinang, Malaysia.

"My goal was to finish the ride & my biggest goal was to get the best time"

Ahad 9 Nov 2008 jam 06.25 aku, roslan mobil & pak mail bertolak ke BM dgn kereta Lan. Semua excited & tak sabar utk ride hari ini. Melalui PLUS Sg Lalang, Lan drive all d way dan tiba lokasi jam 07.05 am. Dah ramai riders sampai. Masing2 nampak sibuk dgn bike mereka . . . pasti 'teruja giler' dgn BM MTX . . . ramai juga kenalan/bloggers yg hadir. Orang pertama yg aku jumpa adalah Zaki RedFlag . . . pergh jauh hang mai dari Perlis niii . . .! Lepas tuu KOTRTs, Zieman, LonTruth (lori hantu, pakai plate GUEST ), Perlis Power MTB - Mr Shiva & Ari, Guan & friend - 99 Bikes Langkawi. Lepas habeh ride aku jumpa pula dgn Perlis MTB Pak Non Kona (pertama kali ride dgn pak non pi Bandit Trail 2 Nov lepas . . . . macam nak peluk2 Pak Non niii . . . rindu he he he), Cikgu fitri, Tiong Baseri Bikers, eddy dan lepas tuu Art & friends from 99 Bikes Langkawi, khalid& ironman dan Bro minta maaf pada riders yang menyapa 'abg ramly sp" semasa ride (sama2 tolak beskal ha ha ha) . . . tak ingat nama dan tak sempat tanya nama . . . (maaf la, tak cukup oksigen masa tuu, 'fed up' dok tolak beskal tak habeh2) . . tapi pulun jugak !

Things Positive maa ! Ride for Fun (even though u can't ride & 'tolak' all d way ha ha ha).

Padan Muka !

Goodies . . . . No. 588 & I love Orange b'coz :
Orange is my favorite color. . . . !

he he he my car . . . Orange . . . . !
"the color of joy, enthusiasm, creativity, sexuality, harmony, passion, freedom and expression of emotion. . . ." bla bla bla . . . !


No. 588 . . . . ramly sp !

excited . . . . ! No, but prepare for the worst !

D - Day . . . .

Orange background . . . ! me & wan German b4 d ride (push @ tolak).

semua orang berebut nak dok depan, nak ambil gambar 'posing maut' !

before ride . . . semua epi ha ha ha dan senyum sampai ke telinga !

my friend . . . mr ong eng soon . . .

Azmi KOTRT aka tuala atas kapla ! tapi dah lama i tak nampak u pakai tuala tuu Mi !
jangan2 u dah tukar pakai 'tuala wanita' pula ha ha ha !

LonTruth > masa aku snap pic. ni dia tak perasan aku lagi - tengah dok gelabah cari member2 yg lain. Maklum ler GUEST (meaning: Lori Hantu) he he he !

tak perasan aku lagii . . . asyik sunggoh dok kelebek beskal dia . . . berkilat macam kat showroom ! Aku ingat hang niii hari2 dok 'lap & tidor dgn menatang ni' jer pa ? kesian bini hang ! Doa apa hang baca Lan . . . !

eh ! abg ramly . . . at last bila aku sapa baru dia toleh . . . !

my friend Allan from spmtbclub - photographer of d day . . . b'coz he knows whats 'waiting us behind the BM MTX 2008 . . . . aiyaaa ! why dont u tell me Allan ?
The trail was *% ^#% . . . (*C$ #*&%$DF^& . . . . !

start at 08.00 . . .
at 08.40 : . . . . 'tolak slowly at d 1st climb'.

Dr. Azman . . . bila nak habeh kalau dok tolak macam ni ?

Time : 08.49 still 'tolak' . . .

Time 09.32 still push @ 'tolak' . . . masa ni aku berjumpa dgn Shiva & Ari from Perlis Power MTB. Beberapa kali aku terdengar Shiva menyebut PPmtb, aku kenalkan diri kerana selama ni dok bual kat 'chatbox' shja . . . org nyer 'besar, teguh & peramah ! Tapi nak buat macam mana, dah 1 jam lebih masih tolak beskal lagi . . . single track . . . ada yg terkemut2 brake semasa downhill kerana takut 'pecah dara' . . . yg lain diam ajer lah, dlm hati @$#* (* &(*^ !

Ari from Perlis Power MTB . . . nice to meet u !


Time 10.46 am : 'nafsu kayuhan' aku belum sampai kemuncak. . . dah hampir 3 jam, belum merasai kepuasan 'ride' . . . . . i dont enjoy d trail . . . &#*^ I#^(#^. But i must stick to my "goals' . . . i dont bloody care about the time now . . . 4 hrs, 5hrs, 6 hrs, 7hrs will finish d ride !

left behind, left alone . . . heading to Check Point 1 !

Time 11.06 arrived Check Point 1 . . . . for bananas & free minerals !
Chai from 99 Bike Langkawi having a free 'massage' . . .

Jumpa dgn Guan 99 Bikes Langkawi . . .

Jumpa dgn Dr Azman . . . berdiri pun tak boleh, duduk pun tak boleh . . !
adehhhhh . . . . . !

Hj Onn, Said & Dr Azman
"masa nii aku dengar Md Said dah tanya jalan 'shortcut' . . . sabar Said, itu hanya 'cubaaan' !

ronda2 kat CP 1 ambil pic. riders yg tengah dok buat 'free massage' . . . .

Masih kat CP 1 : Said tengah 'dok minta nyawa' . . . utk terus ride. Tak leh nak senyum lagi dah ha ha ha ! Tak pa Said, balik rumah nanti hang suruh bini urut kaki bagi 'lembut' semula . . . lepas tuuu jangan 'ride' bini pulak . . . nanti kejang otot kaki ha ha ha !

KOTRT at CP 1 . . . . ha ha ha ambil 'oksigen' kut . . . . !

Pang . . . cit ! . . . . I got 'extra pump . . . .' !

Azmi 'dato':. "Lt jom kita kayuh sama2", piiiarah ! u hilang ghaib . . ."
Dato' u' makan apa . . . . ? ? ?

Time 12. 20 sampai kat CP 2 . . . jumpa kawan2 yg tengah dok 'meratus' (merungut) tak henti2 . . . po pek pok pek . . . ada yg tidor 'layan perasaan' sendiri dan ada yg tak mau cakap apa2 . . . biji mata tak berkelip-kelip, entah apa yg dok fikir dlm kepala pun tak tahu . . . kesian ! terdengar suara2 sumbang dlm nada tinggi, "dah berapa jam aku dok tolak beskal ajer" he he he
Lain kali aku nak ajak Karam Singh Wali ikut ride, senang sikit dia buat liputan & aduan kat TV3.

. . . "alang2 kayuh, biar mampuih . . . puiih puiih puiih "

kawan2 dok meratus (merungut) kita dengar ajer lahhh . . . kesian dia !

Roslan Mobil jatuh sebelum sampai CP 1 . . . jam 1 lebih aku call Lan, "u kat mana" "i kat finishing' . . . . erkkk ! u dah sampai ! . . . "i jatuh dan rantai stuck kat cassette, naik hilux balik".
Lan merungut " i frust ride kali ini, i frust ! Dah lah tak habeh ride, satu sticker Check Point pun i tak dapat. . . . frust betoi " hu hu hu !

p/s Collecting CP's stickers was a pride & a good 'dose' !

at last . . . .

Time 13.48 > Dowhill to d Finishing point, my 'eagerness' gone . . . ! I force myself to have fun, but i cant . . . . i hate the trail ! ha ha ha !

The last DH, cant heal my frustration . . . . !

finished at 2.00 pm . . . . with a bloody 'push for fun' of the year !
( 5 hrs > my best time, among the worst he he he )

p/s

> Congratulations to the Organizing Committees, participants , friends and those "who survived" in BM Mountain Cross 2008. See you next year guys ? ? ? ? ? ha ha ha !

> Thinks Positive maaaa !

> Ride For Fun !

> More pics . . . . !

2 comments:

PokCik said...

Bini saya kata TAK BAU SYURGA Cik Ramly oi, lepas urut nak 'RIDE' lagi.

email : ramlysp@gmail.com said...

dah g cium 'benda' tuu, mesti bau 'benda' tuu punyer he he he ! kalau g cium syurga haaa baru bau syurga ha ha ha !