Wednesday, February 25, 2009

Awas TRM . . . !

Kos ubahsuai basikal ini cuma RM2,000.00 shja. Berat 8.7kg. (RM 2,000.00 for 8.7kg ?) he he he ! Components biasa2 ajer. Untuk permulaan, aku rasa bike ini sesuai utk 'triatlete' . . .
p/s : yg penting bike ni sesuai utk kejar/pintas 'penyamun2 tuu' ha ha ha !




p/s. Bike ini milik Wan Syuhaidi . . . dan juga 'projek kecil' aku thn ini.

4 comments:

Anonymous said...

Hybrid bike - basikal dwi-kelas (road+mtb). Sesuai utk kayuhan dlm bandar atau untuk mengembara jarak jauh (touring). Kos sebenar lebih kepada 'completed bike' dimana sebelum ni hanya tinggal sebagai frame kosong sahaja (penuh dengan sarang labah2). Banyak rujukan saya buat melalui internet terutama dari segi shifting gearingnya untuk dikahwinkan (road+mtb). Berat komponen vs faktor harga banyak main peranan untuk menjayakannya.

Wan Syuhaidi said...

Huih! cepatnya custom bike saya keluar dalam blog Abg Ramly (malu le pulak macam 'bintang hotbike bulan ni'). Ah Yong kedai basikal dah siap tepuk dahi lepas dia sendiri pi timbang vs kos complete bike.
p/s kali ni kalu SP>Baling bole cekau kot average antara 30-32kmj hehe...

ramly SP said...

Wan, dah lama admired cross bike nii . . .cuma tak decide nak convert frame MTB atau frame road. Kalau boleh selepas convert beskal tu boleh guna utk touring sekali. Nanti aku jumpa hang utk minta nasihat sikit.

Bukan apa Wan, kadang2 aku ketagih utk solo long distance ride . . . sekali sekali tukar angin dgn cross bike apa salahnya. he he he !

salam.

仔仔 said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社