Saturday, January 10, 2009

Baling Write

Date : 10th Jan 2009
Start : SP 07.42am
Finish : 12.49
Stopping : 44 mins.
Route : Sg Petani > K. Ketil > Baling > SP (100% tarmac)
Dist. (approx.) : 121.9 km
Max. speed : 53.4km
Average speed : SP > Baling > SP 25.7km
Time : SP > Baling 2 hrs 5 mins. Baling > SP 2 hrs 9 mins.
Bike : Scott Scale 40 > off-road tires 2.1 > air pressure 43psi.
Riders: Me, Zaidi (PFK/KED) & Wan German

Pagi ini cuaca 'comey' mendung & 'angin timur' menguji kayuhan pagi ini. Aku berterima kasih pd Zaidi & Wan German kerana sudi utk ride pagi ini. Memang best . . . aim utk average 25km ke atas tercapai walaupun keinginan utk memperbaiki rekod peribadi tidak kesampaian . . . dgn penuh sabar meredah 'angin timur' sepanjang route pergi & balik. Work hard to achieve d average speed . . . he he he 32km, then 34 then 36 then 38/39km 'hammer d trail' !

Aku tengok kayuhan Zaidi pun makin mantap . . . kerana mampu turut serta utk maintain 'cruising speed' 30 km ke atas . . . . zaidi macam tak percaya dgn speed hari ini, kadang2 cruising 35 - 38km . . . he he he ! Kita kena ucap terima kasih pd Wan German ! Dia yg force kita to work hard ! Kudos !

Di Baling aku berjumpa dgn Razif Baling 'macam dah lama kenal" . . . Razif & Jet mai ride kat SP pulak jadi tetamu saya . . . tapi bawa basikal la ! Terima kasih sanggup tunggu kami di Nasi Kandar Ketapang. Maaf Razif, tidak dapat berbual lama (1jam 4 min sahaja) . . . kalau lama2 sangat relax nanti enjin sejuk he he he !

Razif, i ada masalah nak upload pics u kerana size nya besar . . . nanti saya usahakan ! Dah berkali2 cuba nak upload tapi masih gagal ! Maaf akan usahakan besok !

2 comments:

mopiko said...

Bro ramll,Congret ...kayuhan yg mantap...bro selalu kayuh solo..suka buat long distane ride..semoga kita boleh join skali InsyaAllah

email : ramlysp@gmail.com said...

Mr Mopiko > thanks 4visiting . . . 'fall in love' in long distance ride . . . he he he suka2 ride aja mopiko, tapi kalau group cycling lagi seronok. . . c u mopiko :-)