Thursday, June 26, 2008

Betong MTB Adventures

Dah 3 kali Betong MTB Club offer aku 'off road' kat sana. Dah 3 kali gak aku menolak secara sopan (ngeri). Tapi semasa ride 21 Jun yg lepas, sekali lagi Amin offer aku utk ajak kawan2 dr Malaysia enjoy offroad kat Betong nii. . . . aduuuuuh ! OK lah Amin, aku akan cuba tetapkan hari sebab skrg ni agak sibuk dgn tugas (sempat nak training) dan akan maklum kpd anda nanti ! Aku tahu dia sering gak logon kat blog aku . . . . alahai ! sapa lah kawan2 yg sudi ride for adventures 'menemani' aku utk 'dirty detour' ini . . . . . ?

  • Date : ? (belum ditetapkan)
  • Dist : 40km ++ * "with b/fast & lunch".
  • * B/fast : Hot Spring wz Tarmac !

  • * Lunch : Killer Hills wz Muntah Hijau
  • Route : Betong, Thailand
  • Note : Ptg berkumpul kat Baling/Betong. Esok awal pagi baru ride. Aku cuba pelan pi hari Sabtu and ride hari pagi Ahad. Aku nak organise 1 hari hangpa nak 2 hari (sabtu & ahad) OK jgn nyesal. . . .
  • Propose Day 1 "Betong Kebun Bunga Tarmac 45km Ride". . . Day 2: 45 km Offroad
  • Mereka yg sudi "breakfast & lunch" kat Betong :
  1. TRM (Aku rasa semua ikut . . . )

  2. Red Flag ? ? ?

  3. LOSO - TRM (sampai dok mamai. . .kecian !

  4. ZanKX - TRM (boleh ke ? )

  5. Mat Kedah - Kali ini, aku tak mau dengar alasan lagi !
  6. Chan NXT & friends !

2 comments:

zanKX said...

bro,
alang2 jauh perjalanan.. kami kepingin nak pi jumaat.. park kereta kat peng. hulu, galas bag pack kayuh ke betong..
maksudnya kayuhan 3 hari/2 mlm la..

Bersatulah Melayu said...

bro,
menarik juga cadangan bro.bila dah on tarikh kita cuba war-warkan kawan2 belah utara, rasa-rasa ramai yang beminat cuba trails kat betong tu, sapa-sapa yang dah biasa trails tersebut boleh la juga kongsi pengalaman dulu, tu yang saya rasa bole menarik minat kawan-kawan yang nak joint sekali kalau dah confirm tarikh tu maklum awai sikit supaya kawan-kawan boleh ambik cuti..tkasih