Friday, December 19, 2008

sawàt-dii khráp !

Just a short write . . . . luv u all !
(all time in Hotel (Malaysia) & - 1hr for Thailand
Date : 17th Dec 2008

Ready by 07.00

SP > Yan > Sg Limau > K. Kedah (approx 74km) . . .
selepas masuk spg sg limau dah mula 'redah angin laut' sepanjang kawasan bendang menuju ke Kuala Kedah (KualaMuda Triangle. . . dulu aku pernah sebut route ni sbgai Bermuda Triangle). Kali ke 4 aku ikut route ni . . . memang perit redah angin sejauh 30km. Nyaris2 nak berhenti, nak jimat tenaga . . . tapi nanti masa terjejas. Ride juga ler walaupun speed antara 14 ke 15km sahaja hingga ke Kuala Kedah. Cuaca redup sepanjang jln ke Kangar . . . cuma angin yg perlu di redah dgn sabar . . . Lunch kat Kangar after 6 hrs ride ! ! ! Giler !

Padang Besar Railway Stn.

Date : 18th Dec 2008
Arrive Suratthani . . . nearly 1am ! Badan terasa letih, tak sempat tidor. Asyik berbual dgn pelancong Bryan dari England . . . juga se org MTB'ers. Bayangkan lah kalau dah jumpa geng yg satu kepala . . . tak ada topik lain . . . bikes & trails he he he. . . sampai jer SuratThani terus pasang basikal . . . he he he kat sejam jugak, Masa dok pasang ramai dok tengok aku . . . pot pet pot pet speak thai . . . mana aku tau !

From Suratthani to Donsak Ferry Pier approx. 87km . . . a long hilly route . . .
"smlam tidor jam 3.00 pagi, jam 8 pagi dah mula kayuh ke Donsak . . . dizzy less sleep !

Location : Kanchanadit . . . oohhhh man. i tell you . . . . %#%&% !

he he he panas beb . . . . bibir mulut dah nak hitam he he he !

At last after 5 hrs ride . . . . Donsak Pier !

Raja Ferry Donsak to Ko Samui. I force myself to smile . . . as it was 'fun ride' he he he !

Am Samui Resort - Ko Samui

ohhhhh ! nice place, mengantuk teramat sangat fasal smlm d Suratthani tidoq dlm 3 jam jer !

19th dec . . . . all i want to do . . . . swimming . . .

and swimming for 'conditioning' . . . .

refleksi . . . What a Wonderful World . . . . . !

p/s I will upload pics later . . . . he he he . . . see guys !