Thursday, April 16, 2009

Nasi Lemak @ GJ Ezi Ride

~ Gunung Jerai ~
Kayuhan hari Sabtu nii utk "epi ~ epi " ajer. Bukan nak race ~ tapi kalau laju best gak !
Tarikh : 18 Apr 2008
Tempat : Kawasan Letak Kereta (bawah), G Jerai ~ Gurun Kedah
Waktu : 07.55 dah ada kat sana. ~ jam 08.00 'tayar golek'
Route : "jeep track'
Dist : Engkau orang pilihlah 'menu' mana yg sesuai ~ semua sedap2 belaka !
  • Menu A ~ Muzium approx 9km+
  • Menu B ~ Resort 11km+
  • Menu C ~ Puncak Telekom 13km+
Riders yg dah confirm (BOLD) / tak confirm (?) "booking nasi lemak" :~)

SP :~)
  • ramly sp
  • Lan Mobil
  • Said TRJ
  • Yusof
  • Cikgu Din
  • Pak mael
  • Wan Shuhaidi
  • Zaid
TRM MTB Club :~ )
  • Ngah Dan
  • Wa Don
  • Long Mee @ tREx
  • Bang Aji
  • Tok Wan
Tandope :~ )
  • 3 orang ~ (Tandope A, Tandope B & Tandope C he3 xdak nama aku bagi A, B, C)
RCT :~ )
  • Fuad
  • Nyan
  • Sokri
  • Sahaq
  • Zale
  • Ayen
Baling Biker :~)
  • Razif
  • Shukri @ anaksiong
Gerek Gunung :~)
  • Md Noor @ tok mulu

Alor Star :~ )
  • Cikgu Fisol
. . . . . . : ~ ( :~ (
  • Nizam merida ?
  • Zaidi Pfk/Ked ?
  • Mat Nor Laguna ?
  • Tuan fadzil & Kroh MTB & PGA and shukri siong ? ? ?
  • Zul marvelous . . . "naik Tok Kun hari2 ~ GJ kacang lah" mai na ?
  • LonTruth @ Channel 8 . . . jgn bagi alasan !
  • ADI hariman . . . . ?
  • Batang Ai dah OK ~ Abang Ai gena ?
Note: Siapa lagi nak join hangpa email, sms or note kat chat box aku ~ senang nak order 'nasi lemak' sorang satu kat hangpa . . . Lepas ride nak jamu hangpa dgn "Nasi Lemak Berahi ~ Kak Ton".
Besar mana size nasi lemak dia aku tak tau ~ mungkin size 20 sen ~ 60 sen or RM 1.00 he3 !
Contoh Nasi Lemak Biasa utk riders yg 'climb' tak sampai Muzium he he he !
Said TRJ ~ "aku nak nasi lemak Ayam Goreng" tak kira laa ayam tuuu potong 10 ka potong 20 kaa janji ayam ha ha ha . . . tapi kalu nasi lemak udang galah best gak he he he !

LonTruth dia nak nasi lemak 'kosong sahaja' & air suam ~ tak mau teloq ~ tak mau sambal. Dia tak suka teloq orang . . . he he he !

Penyamun ? ? ? ~ hang tok sah risau ~ depa niii tolak kayu & batu shja yg lain semua bedal !

Razif Baling ~ yang niii hang kena jaga/standby. Kat Baling hari tuuu aku nampak dia makan dua keping murtabak "ezi-ezi" ajer. Kalau nasi lemak size 60 sen ~ gamaknya brpa bungkus ha !

OK ~ Melawak ~ melawak juga, please confirm kalau hangpa nak mai/atau bawa kawan2 senang nak 'order' . . . . bukan aku yg bayar ~ "SAID TRJ yg buat kenduri he he he".

~ Alhamdulillah Semoga dimurahkan rezeki ! Amin.

Peringatan/Keselamatan :
  • Hangpa jgn lupa bawa helmet pulak . . . !
  • Ingat ! ~ Kita 'kongsi' jln niii dgn org ramai. Hati2 dgn kenderaan yg naik/turun 'route' ini.
  • Masa 'ride' turun memang laaa best ~ hati2 kat 'selekoh tajam' !
  • 'Berikan senyuman manis anda' pada rakan2 sepanjang perjalanan he he he !
  • "Ride Fast ~ Ride Safe & Ride for Fun"
~ See U Dare ~

4 comments:

zan-KX said...

tq cik said..
moga morah rezeki..
tp aku mau tgk geng hangpa kayuh dr SP.. jgn curi ayam...!!!!
pastu kita naik sampai menara..
muzeum2 tak main.. resort2 pun tak main.. tu semua tadika punya riders... hahahahahaha

said TRJ said...

nak kayuh daripada Sp>Gj, nasi lemak galas kat belakang ka?
kalau Cik ly nak tolong galas xpa
juga.he..he..he
ADA PANTANG LARANG Ooo!

ramly sp said...

haaa betoi juga . . . aku marshal hari tuuu ~ bawa kete. Mana tau kalau kalau ada yg tak larat nak 'turun' boleh bawa dgn kete he he he

zan-KX said...

ALASAN semua tu...
akai org tua2...hehehekekee