Wednesday, September 21, 2011

Gulau 'Fun' Ride

Date: 18th Sep 2011
Distance: approx. 159km


~ 30 riders ~
Nota:
  • Kayuhan Mula : SP - Gurun - Jeniang - Sik - Beris - Gulau . . . cuaca panas terik.
KudaLiar & Jad "nak balik kaaa nak kayuh, nak balik kaa nak kayuh"
~ $^#I^% ~


Sik to Beris . . . panas terik !

  • Kayuhan Balik 11.40 pagi : pada awalnya cuaca mendung sekali-sekala renyai-renyai. Bermula dari Gulau - Beris - Sik. Selepas Sik kami 'bertarung dengan angin kuat' approx sejauh 30km+. Banyak tenaga hilang . . . Average speed drop.....pacing, ada ketika sukar utk maintain 20 -25km . . . Tiba Gurun hujan lebat....'lokoih' :-)

Moral :
  • Kita hanya merancang. Kadang2 kita jangkakan kayuhan route SP -Gulau ini boleh 'beres' sebelum jam 2 atau 3 ptg, tapi tiap laluan ada cabaran di luar jangkaan i.e. panas terik luar biasa, human and mechanical problems, tayar pancit, rider 'pancit' dan angin kuat. Semua ini menguji kekuatan fizikal & mental rakan2.
. . . Semangat Setia Kawan . . .

  • Nak maintain speed 20 -25km pun 'jenuh kampoi'... DH terhoyong-hayang di tiup angin kuat....dan hujan lebat di Gurun . . . semua 'kuasa alam' ini tidak dapat di elak . . . so, be prepared . . . . Sunshine or in the rain he he he !
  • Laluan ini memang 'menarik' dan boleh buat satu 'loop' Gulau ke Baling. Buat masa sekarang laluan Gulau ke Kg Landai ada 'road construction'.....tak siap lagi. Bila siap nanti memang 'cun' Loop ini :-)
  • Gulau Ride . . . . 'drink more water'' . . . . if not, u will 'koyak' . . . tenkiu pd rakan2 yg ikut serta . . . dan pada rakan2 yg membantu/rescue rakan yg kayuhan mereka 'tidak menjadi' . . . no worries boleh repeat lain kali . . . kalau mau laaa he he he !
  • Bravooooooo ~ see u again !

19th & 21st Sept . . . "Conditioning Ride"

Conditioning ~> 25 ~> 30 ~> 35 ~> Slow & Ezi :-)


~ if u believe in ur'self, things are possible ~
P/S :
  • Sat. 24th Sept '11 ~ Preparing for another 'long and torturing ride'. Hope, will Survive :-)

No comments: