Friday, October 30, 2009

Surat Khabar Lamaaaaaa - KPLR '09

Date : 16th Oct
Route : Sg Petani - Alor Star - Kangar
Dist : 100km+

Date: 17th Oct
Route : Kangar - Wang Kelian - Hatyai
Dist.: 140km+

Date : 18th Oct
Route : Hatyai - Sadao - Padang Besar - Kangar
Dist : 90km+

Date: 19th Okt
Drive sendiri/balik dari Sg Petani ke Shah Alam. alhamdulillah.

- Week End On Bike -
KPLR '09 dah lama berlalu aka 'Surat Khabar Lama'. Nak posting kat Manggas dan URTV Thai pun depa dah tak mau. Aku tak sempat nak 'update' kerana xtvt di Shah Alam padat dari pagi hingga jam 5 ptg. Malam prepare/update utk besok. Seronok tengok kawan2 update dgn 'posting' yg panas dan lucu. Aku cuma tumpang epi.

KPLR pada asalnya dirangka utk 'mendera' riders pada tahap maksima sesuai dgn tag "Yang Laju Didahulukan, Yang Lambat Ditinggalkan". Kabinet pada awalnya setuju "kayuhan ala survival" ini. Tapi malam sebelum ride Tok Megat sebagai 'Exco' jajahan beliau, minta pertimbangan agar konsep ini dipertimbangkan semula. Semua Exco dan Tuan Speaker KPLR pun bersetuju ~ aku gigit jari 'kempunan' pi hantuk kepala kat pokok nyok pun tak boleh dah tukar keputusan tuu he he he !

Peringatan mengenai "Wabak KPLR" telah dimaklum melalui 'posting' sebelum ini. Tetapi 'kabinet yg mesra rakyat' akur kehendak rakyat yg 'katagih benor' menyertai kayuhan ini. Kehadiran INTAN tidak merugikan, malah ia mendapat sambutan diluar jangkaan sehingga FRU sukar utk mengawal dan mengesan riders yg malu-malu utk bersama INTAN he he he "Madah Berhelah" ~ piiiii rahhhh !

Kayuhan selama 3 hari benar2 memberi kepuasan walaupun "lama tak training" ha ha ha. Objektif Kayuhan 'quality ride' tercapai. Long Distance Ride bukan sahaja menguji ketahanan mental dan fizikal tapi ia sebenarnya menguji "riding attitude peserta to build up their confidence".

Pujian harus diberikan kpd sahabat dari Thailand esply Mr Narong and Hatyai MTB Club yg berusaha keras memaklum pihak Polis Pelancongan dan Ambulan mengiringi peserta KPLR dari Hatyai hingga ke Sempadan Padang Besar sejauh 60km+ ~ Khorp Khun Kharp !

Begitu juga TRM yg 'berhempas pulas' berurusan dgn pihak Thailand. Depa niii tak training 'tapi aku tengok Border Pass" LOSO penuh chop . . . . hampeh betul !
Overall ~ aku memang enjoy & puas kayuhan kali ini. Aku juga Mohon maaf pada semua rakan2/riders yg menyertai KPLR. Jangan ambil hati atau kecil hati di atas provokasi dimainkan oleh 'exco-exco KPLR'. Kami sengaja nak 'perangat pungkoq' hangpa. Inya sekadar menceriakan kayuhan kita. Kat bawah niii ada sikit 'ole-ole' utk dikongsi bersama . . . . . Enjoy !
16hb Okt - aku cuma sarapan dgn 3 biji telor dgn 3 gelas air suam utk 100km +

TOKI MCT . . . walau kayuh dgn sebelah kaki, beliau mampu habiskan KPLR
Solute ~ Keep It Up !

Diesel Power . .

Bro Jamiel Best Cal dari Kulim. Beliau juga mengalami kecederaan belakang. Mampu tamatkan Kayuhan dari Kangar ke Hatyai 140km+.


Zankx ~ berusaha keras utk kawan-kawan !
Tahun depan aku tak mau jadi marshal. Aku nak bawa tut-tut pula ha ha ha !

Wowww ! Masa tuuu cruising approx 37 - 40km . . . .


Pagi 18th Okt memang kalut . . . semua berebut bergambar sebelum ride.


~ Roadie and Mountie ~

Sadao . . .

Kat depan hotel
dari depan (left) Sifu, Khairi
Belakang (left) Zaidi pfk, sorry bro lupa nama, ramly sp & frenz

Left: Syukri Bendang, ramly SP and Fuad @ Iguano
Jus Kurma benar2 memberi kekuatan 'batin' pada ku ha ha ha !

Left: Zailani Perwaja, Tn Fadzil, ramly sp, razif balingbiker (back), zaidi and Fuad aka Iguano aka Jus Kurma he he he !

Khorp Khurn Kharp
More Pictures http://picasaweb.google.com/ramlysp/KPLR2009#

C u KPLR '10

9 comments:

zan-KX said...

anda spt biasa pasti berjaya membuat post yg ringkas tp menarik..
i like!

ramly sp said...

thanks ~ semua catatan ini menjadi inspirasi aku 'dont give cyling' dan mungkin 'provokasi' pada kawan2 he he he - yaaaa ampunnnnnn !

tukangkebun said...

tahniah bang ly & semua riders KPLR09. Saya yang tak pi pun rasa seronok baca cerita KPLR.

ramly sp said...

salam tukang kebun. awat guna nick tukang kebun ? tak sedap hati nak pangge. InsyaAllah jika diizinkan sama sama kita prepare utk thn depan. Aku rasa jualan lemang thn depan pasti merosot. Fasal ramai riders prepare utk kayuh he he he ! Termasuk aku he he he!

said TRJ said...

baru nampak batang idung..
he he..
depa heran Cik Ly p Kangar
kayuh...
"KAYUH TETAP KAYUH"
..surat khabar lamaaaaaaaa....

ramly sp said...

salam said TRJ> he he he lama tak jumpa hang ! Orang tua, kayuh 'slow slow' sahaja.

Sabtu depan geng Shah Alam ajak Ride kat Ulu Slim. Tak leh janji . . .tapi kalu tak dak program aku ikut depa.

Jumpa lagi !

tukangkebun said...

haha, takpa bang ly panggil aje tukangkebun jgn segan2. Insyaallah kalau sihat tubuh badan & ada rezeki nak jugak join tahun depan.

zan-KX said...

LT,
tu yg susah nak buat pertimbangan..
kebanyakkan kita tulis utk motivasi tp ada yg terjemah sebaliknya..

old paper..!

w'pun surat khabar lama tetapi ianya ibarat peminat nombot ekoq, dah seminggu berlalu tp masih di selak...lol

ramly sp said...

Biasalah Zankx ~ "we cant please everybody, if we please everybody we will die" he he he sabor jer lah.